Een van de grootste onzekerheden bij een (echt)scheiding betreft het financiële aspect. Onder welke voorwaarden ben je getrouwd? Wie kan er in het huis blijven wonen? Wat als het huis onder water staat of juist veel overwaarde heeft? Hoeveel geld blijft er elke maand over om te besteden? Hoe zit het met partner- en kinderalimentatie? Met spaargeld en schulden? Hebben jullie een testament? En als er een onderneming in het spel is? Hoe zit het dan met de continuïteit daarvan? Als beide partners in het bedrijf werken, hoe dan verder?

Fiscale voordelen
Vragen te over... Belangrijke vragen bovendien. Want wat je ook kiest, je keuze bepaalt voor een groot deel je financiële armslag in de komende jaren. De financiële consequenties kunnen groot zijn. Zorg dus dat je niet per ongeluk de verkeerde keuzes maakt. Als mediator ga ik op zoek naar opties die jullie beiden recht doen. En die jullie kinderen (als je die hebt) recht doen. Daarbij maken we gebruik van alle fiscale voordelen die er mogelijk zijn. Een geïntegreerde aanpak zorgt hier voor een betere en eerlijkere uitkomst dan wanneer je op louter juridische gronden de botte bijl hanteert. Laat mij jullie voorrekenen welke opties je hebt en maak zelf de keuze die jullie het beste ligt.

Nieuw perspectief
Als jullie je beiden senang voelen bij de gevonden verdeling, dan leggen we dat vast in een scheidingsconvenant. Als jullie kinderen hebben, dan schrijven we alle afspraken over de kids in een ouderschapsplan. Beide documenten laten we door de rechter bekrachtigen, waarna de scheiding een feit wordt. Tja, dat hadden jullie ook niet bedacht toen je elkaar het ja-woord gaf. Maar soms lopen dingen anders dan je had gehoopt. Als je de zaken netjes afwikkelt, dan ontstaat er een nieuw perspectief voor de toekomst voor beide partners waarbij je niet meer wordt gehinderd door onopgeloste issues uit het verleden.

Help jezelf uit de onzekerheid. Bel mij op 0653 350095 of gebruik de chatfunctie rechtonder in het scherm. Mailen mag uiteraard ook.

Copyright © Coers Mediation